Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΣΑΠΟΥΝΙΑ

Σαπούνια γλυκερίνης και σαπούνια απο αγνά υλικά με την παλιά παραδοσιακή μέθοδο. Για πληροφορίες γύρω απο τα σαπούνια στείλτε mail και θα χαρώ να λύσω κάθε απορία.





Δείτε παρακάτω κάποιες απο τις δικές μου δημιουργίες...

4 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά!
    Θα ήθελα μια συνταγή σαπουνιού με άρωμα χαμομήλι...
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή Χρονιά Παναγιώτη!
    Δεν μου αναφέρεις για ποιά χρήση το θέλεις (ενυδάτωση? καθαρισμό? για ξύρισμα?) κ δεν μου αναφέρεις επίσης αν θέλεις να φτιάξεις γλυκερίνης ή με τον παραδοσιακό τρόπο (σαπούνι λαδιού). Υποθέτω ενδιαφέρεσαι για το δεύτερο...οπότε μία καλή συνταγή είναι η εξής.
    500γρ. ελαιόλαδο
    157γρ.νερό (βράζουμε χαμομήλι κ μετά σουρώνουμε)
    64γρ.ποτάσα
    15 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομηλιού. Αν θέλεις παραπάνω αφρό συνήθως βάζουμε 450γρ. ελαιόλαδο κ 50γρ. λάδι καρύδας αλλά αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις μία κουταλιά της σούπας ζάχαρι που θα την έχεις διαλύσει σε ζεστό νερό. Είμαι στην διάθεσή σου αν χρειαστείς οποιαδήποτε βοήθεια. Καλή επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήθελα μια συνταγή σαπουνιού για δυνατά και λαμπερά μαλλιά!!Επίσης για μικρά παιδάκια ένα σαπουνάκι για μαλλιά και σώμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα.. Είχα πάρει μέρος σε σεμινάριο που κάνατε στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας για παρασκευή σαπουνιών , και ήθελα να μάθω δυο πράγματα... Πρώτον αν κάνετε και αλλού σεμινάρια συμπηρωματικά και δεύτερον στο τέλος είχατε δώσει κάτι κεραλοιφές δωράκια που είχαν ένα πολύ ωραίο άρωμα. Μήπως θυμάστε ποιο αιθέριο έλαιο ήταν αυτό που βάλατε μέσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή