Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Θεραπεία πανάδων σε πρόσωπο και σώμα

Το κάρδαμο είναι γνωστό απο την αρχαιότητα, με υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης C και ιωδίου, σίδερου και ασβεστίου. Βράζουμε σε μία κούπα νερό , μία κουταλιά της σούπας κάρδαμο και όσο είναι ζεστό προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας μέλι. Αλείφουμε τις πανάδες και συχνή χρήση (περίπου 3 εβδομάδες) έχει σαν αποτέλεσμα να θεραπεύει τις πανάδες.

Φυσικό χρώμα για το πρόσωπο

Θα φτιάξουμε μία φυσική λοσιόν προσώπου που μας προσφέρει λάμψη και χρώμα στο πρόσωπο. Όλοι ξέρουμε τον άνηθο σαν τονωτικό και ορεκτικό και τον χρησιμοποιούμε συχνά στο φαγητό μας. Βάζοντας όμως 8γρ. σπόρους άνηθου σε ένα λίτρο ζεστό νερό φτιάχνουμε ένα έγχυμα , δηλαδή τσάι που το χρησιμοποιούμε σαν λοσιόν προσώπου οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας επιθυμούμε να ζωηρέψουμε την θαμπή και κουρασμένη επιδερμίδα.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Καθαρισμός προσώπου ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας

Βαθύς καθαρισμός γίνεται ρίχνοντας μία κούπα φυτό σε μία μικρή κατσαρόλα που βράζει. Μένουμε πάνω απο την κατσαρόλα για δέκα λεπτά και στην συνέχεια σκουπιζόμαστε και ζουλάμε πάντα με την πετσέτα και όχι με τα νύχια τα σημεία που έχουμε σπυράκια ή μαύρους πόρους.
Ποιά φυτά όμως θα διαλέξουμε ανάλογα με την ανάγκη της επιδερμίδας μας?
1.Φυσικά το γνωστο μας χαμομήλι που είναι για όλους τους τύπους δέρματος
2.Σπόρους άνηθου αν η επιδερμίδα μας είναι θαμπή
3.Βασιλικό άν η επιδερμίδα μας είναι ταλαιπωρημένη
4.Αλθαία για ερεθισμένη επιδερμίδα
5.Άνθη μολόχας άν έχουμε πολλές ρυτίδες.
Και παράλληλα φυσικά μην ξεχνάμε ότι για την καλή εμφάνιση της επιδερμίδας μας θα πρέπει να αποφεύγουμε το κάπνισμα , τον καφέ, το αλκοόλ να προτιμούμε χυμούς φρούτων και αφεψήματα κατάλληλα για την αποτοξίνωση του οργανισμού και τέλος.....σωστό ύπνο!

Ποτέ ξανά κόκκινα μάτια με κύκλους!

Γνωρίζουμε ήδη τις κομπρέσες με χαμομήλι ή τις φέτες πατάτας που βοηθούν στα πρηξίματα των ματιών και στους μαύρους κύκλους.
Δοκιμάστε λοιπόν για μάτια κόκκινα να βράσετε λίγα ροδοπέταλα με λίγο κρασί και όταν κρυώσουν τοποθετήστε τα ροδοπέταλα σαν κομπρέσες στα μάτια και δείτε μόνοι σας την διαφορά!
Παράλληλα για να δείτε τους μαύρους κύκλους να φεύγουν οριστικά φτιάξτε ένα έγχυμα φλαμουριάς ή σπόρων άνηθου και κάντε συχνή χρήση. Καλό είναι να τοποθετείτε την κομπρέσα όταν είναι χλιαρό το έγχυμα γι'αυτό σας προτείνω κάθε φορά να φτιάχνετε μικρή ποσότητα.

Καλοκαιρινή λοσιόν δέρματος

Μία πολύ ελαφριά και δροσερή λοσιόν κατάλληλη για κάθε επιδερμίδα είναι η εξής.
Σε ένα λίτρο φυσικό ορό (φαρμακείο) προσθέτουμε 100γρ. ροδοπέταλα και το αφήνουμε για 15 μέρες σε δροσερό μέρος. Σουρώνουμε και η λοσιόν μας είναι έτοιμη για χρήση. Μή ξεχνάμε ότι η καθημερινή περιποίηση του δέρματός μας άλλωστε εμποδίζει την εμφάνιση διαφόρων δερματίτιδων. Αντίστοιχα αν θέλετε η επιδερμίδα σας να είναι απαλή αντί για ροδοπέταλα προσθέστε άνθη λεβάντας ή σε περιπτώσεις που έχουμε να κάνουμε με ερεθισμένες επιδερμίδες βάζουμε άνθη χαμομηλιού ή τίλιου και οι λοσιόν μας έτοιμες και οικονομικές!

Μιά φθηνή λύση για την κυτταρίτιδα!!!

Φυσικά και απο τα πιο σημαντικά πράγματα για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι η διατροφή και η άσκηση....αλλά για όλες εμάς που ούτε το ένα ούτε το άλλο πρόκειται να κάνουμε εκτός απο την προσπάθειά σας να περιορίσετε το λίπος, την ζάχαρη και το άμυλο προτείνω να πίνετε αρκετά διουρητικά βότανα και να φτιάξετε τον παρακάτω πολτό.
Σε ένα λίτρο ζεστό νερό ρίχνουμε φύλλα κισσού και το αφήνουμε να κρυώσει. Στην συνέχεια το χτυπάμε στο μπλέντερ και με το μίγμα που παίρνουμε κάνουμε εντριβές στα σημεία που η κυτταρίτιδα είναι έντονη. Καθημερινή χρήση του πολτού κάνει θαύματα μέσα σε 3 μήνες. Ο πολτός μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο 2-3 ημέρες. Καλή επιτυχία!