Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Εξαφανίστε τα άλατα του μπάνιου!!

Σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα βάζουμε 3/4 νερό και 1/4 ξίδι. Ανακινούμε και ψεκάζουμε στα σημεία του μπάνιου που υπάρχουν άλατα. Αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά και έπειτα τρίψτε ελαφριά με ένα σφουγγάρι. Ξεπλένουμε με νερό.

Φτιάξτε μόνοι σας ποτ πουρί

Σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου απλώνουμε πέταλα λουλουδιών και τα ανακατεύουμε καθημερινά. Πρέπει να τα τοποθετήσουμε σε ξηρό και ζεστό μέρος. Μόλις ξεραθούν τα βαζουμε σε χάρτινη σακούλα και προσθέτουμε 2 κουταλίες μοσχολίβανο (λειτουργεί σαν σταθεροποιητής) ανά 4 φλιτζάνια αποξηραμένων και το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε. Κλείνουμε την σακούλα και την φυλάμε μακρυά απο φώς για 4-6 εβδομάδες. Μην ξεχνάτε να ανακινήτε την σακούλα κάθε δεύτερη μέρα. Μετά τις 6 εβδομάδες είστε έτοιμοι να χαρείτε το ποτ πουρί που φτιάξατε μόνοι σας. Βάλτε το σε γυάλινα βάζα για να αρωματίσετε τον χώρο σας ή σε τούλινα πουγκιά για να αρωματίσετε τα συρτάρια και τις ντουλάπες σας.

Αντιμετώπισε τους ιλίγγους με φυσικό τρόπο

Βράζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα σε ένα φλιτζάνι νερό. Προσθέτουμε μία κουταλιά του γλυκού μέλι και το πίνουμε. Ανακουφίζει άμεσα και αποτελεσματικά τους πονοκεφάλους και τους ιλίγγους.

Αντιμετώπισε την φαρυγγίτιδα με φυσικό τρόπο

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε ένα πράσο. Με το χυμό που λαμβάνουμε κάνουμε γαργάρες 2-3 φορές την ημέρα για 3 ημέρες. Ανακουφίζει άμεσα και αποτελεσματικά απο τα συμπτώματα του βήχα και του πονόλαιμου.

Μάσκα προσώπου για άμεση λάμψη

Ανακατεύουμε :
2 κουταλίες της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ζάκαχη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

Απλώνουμε στο πρόσωπο και τον λαιμό το παραπάνω μίγμα κάνοντας κινήσεις όπως κάνουμε και στην απολέπιση προκειμένου να αποροφηθούν τα οξέα του λεμονιού και να διαλυθεί η ζάχαρι. Αφήνουμε την μάσκα για 10 λεπτά στο πρόσωπο και ξεπλένουμε.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Σαπούνι για λιπαρά δέρματα με γύρη

Ηρεμιστικό της επιδερμίδας λόγω του αιθέριου ελαίου ylang ylang. Διώχνει την ένταση πριν τον ύπνο ενώ παράλληλα επουλώνει τις πληγές του προσώπου. Προσοχή στους αλλεργικούς της γύρης. Φτιαγμένο με τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής σπιτικού πράσινου σαπουνιού.

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Scrub για ταλαιπωρημένα χέρια

Ανακατεύουμε 2 κουταλιές της σούπας αλάτι , 2 κουταλιές της σούπας μέλι , 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού (λευκαντική δράση)  και 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο παλμαρόζα (αντιγηραντική δράση). Τρίβουμε την επιφάνεια των χεριών μας για 5 λεπτά και κατόπιν ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Απολέπιση επιδερμίδας με γάλα & ζάχαρι

Ανακατεύουμε μισό φλιτζάνι ζάχαρι με ένα φλιτζάνι γάλα και με το μίγμα κάνουμε μασάζ στο σώμα καθώς παίρνουμε το μπάνιο μας στην μπανιέρα. Η ζάχαρι θα ενεργοποιήσει την κυκλοφορία μας σε συνδυασμό με το μασάζ ενώ το γάλα θα προσφέρει λεύκανση της επιδερμίδας.

Δέρμα λευκό και απαλό?

Ρίχνουμε στην μπανιέρα μας ένα κουτάκι συμπυκνωμένο γάλα και βυθιζόμαστε στην απόλαυση!. Η επιδερμίδα σας μετά το μπάνιο θα δείχνει λευκή και θα είναι ιδιαίτερα απαλή.

Φτιάχνω άλατα μπάνιου!

Βάζουμε ένα φλιτζάνι χοντρό αλάτι σε ένα γυάλινο σκεύος και ρίχνουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής (αν επιθυμούμε να έχουμε χρώμα) . Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο και 10 σταγόρες απο το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας μας.  Φυλάμε το μίγμα σε τάπερ ή βάζο και χρησιμοποιούμε όποτε επιθυμούμε ρίχνοντας μία ποσότητα στην μπανιέρα μας καθώς την γεμίζουμε με νερό.

Κριθαράκι στο μάτι?

Το απομακρύνουμε με την γνωστή παλιά μέθοδο του σκόρδου. Τρίβουμε στο σημείο μία σκελίδα σκόρδου με προσοχή να μην μπεί μέσα στο μάτι μας (δημιουργεί έντονο τσούξιμο). Το κριθαράκι με την επαφή του με το σκόρδο θα μαραθεί σχεδόν άμεσα.

Σύκο για τους μαύρους κύκλους

Βάζουμε απο μισό σύκο σε κάθε μάτι για 10-15 λεπτά. Απομακρύνουν τους μαύρους κύκλους και τα πρηξίματα των ματιών. Προσοχή σε όσους είναι αλλεργικοί στο σύκο!!

Αντιμετώπισε τα σπυράκια με οδοντόκρεμα

Σε έντονο σπυράκι ακμής μπορούμε να βάλουμε την άσπρη οδοντόκρεμα πριν τον ύπνο. Το πρωί δεν θα το πιστεύεται. Ηρεμεί το σπυράκι και αρκετές φορές το εξαφανίζει!!

Μάσκα προσώπου για σύσφιξη

Χτυπάμε στο μπλέντερ ένα ασπράδι αυγού και προσθέτουμε 5 σταγόνες λεμόνι. Τοποθετούμε την μάσκα στο πρόσωπο για 10-15 λεπτά . Αφαιρούμε με χλιαρό νερό.

Aloe Vera....Μάσκα προσώπου στο μπαλκόνι σας!

Κόβουμε ένα φύλλο aloe vera (στο σημείο που κόψαμε βάζουμε βαζελίνη για να προστατέψουμε την γλάστρα μας απο μικρόβια) το ανοίγουμε στην μέση και αφαιρούμε το εσωτερικό υγρό (πετάμε το εξωτερικό σκληρό περίβλημα). Σε καθαρό πρόσωπο τοποθετούμε το υγρό που πήραμε για 10-15 λεπτά. Αναζωογονεί την επιδερμίδα μας ενώ διαθέτει αντισηπτικές και αντιφλογιστικές ιδιότητες (κατάλληλο και για επιδερμίδα μετά απο ηλιοθεραπεία).

Λοσιόν προσώπου για αντιμετώπιση της ακμής

Βράζουμε σε 2 ποτήρια νερό 2 χούφτες αποξηραμένο δεντρολίβανο. Σουρώνουμε και προσθέτουμε 1 κούπα ροδόνερο και 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο τσαγιόδεντρου. Βάζουμε το μίγμα σε γυάλινο μπουκάλι και με βαμβάκι περνάμε απαλά το πρόσωπο ενώ ταμπονάρουμε στα σημεία που η ακμή είναι πιο έντονη.

Ροδόνερο με μηλόξιδο για λεύκανση προσώπου

Σε ένα γυάλινο σκεύος βάζουμε ροδοπέταλα, πολύ ζεστό νερό και ένα κουταλάκι της σούπας μηλόξιδο. Αφήνουμε σκεπασμένο το παραπάνω μίγμα για 8 ώρες, σουρώνουμε και αποθηκεύουμε σε γυάλινο βαζάκι. Η συγκεκριμένη λοσιόν έχει υπέροχο άρωμα... Το χρησιμοποιούμε σαν λοσιόν προσώπου πρωί βράδυ.

Λοσιόν προσώπου για βαθιά ενυδάτωση

Βράζουμε χαμομήλι σε ένα ποτήρι βραστό νερό και αφού κρυώσει το σουρώνουμε.
Πολτοποιούμε ένα αγγούρι και προσθέτουμε στο αφέψημα χαμομηλιού. Απλώνουμε το μίγμα σε καθαρό πρόσωπο με βαμβάκι. Ηρεμεί και χαλαρώνει την ερεθισμένη επιδερμίδα ενώ η παρουσία του αγγουριού προσφέρει ενυδάτωση.

Γαλάκτωμα προσώπου με γάλα

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό με μία κουταλιά της σούπας μέλι .
Χτυπάμε ένα ποτήρι γάλα με έναν κρόκο αυγού και τα προσθέτουμε στο παραπάνω μίγμα. Ανακατεύουμε και βάζουμε το μίγμα σε γυάλινο μπουκαλάκι που διατηρούμε στο ψυγείο για 10 μέρες περίπου. Πως το χρησιμοποιούμε? όπως όλα τα γαλακτώματα. Βάζουμε μικρή ποσότητα σε βαμβάκι και καθαρίζουμε το πρόσωπο.

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Βγάλτε τους λεκέδες!

Βάζουμε δύο κουταλιές μαγειρική σόδα σε μισό ποτήρι νερό και με ένα σφουγάρι τρίβουμε τον λεκέ. Σε περίπτωση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε λεκέ απο μελάνι τότε βουτάμε το σφουγάρι σε γάλα.

Πόνος στο αυτί?

Φτιάξτε μία συνταγή χρήσιμη για περιπτώσεις έντονου πόνου στο αυτί συνήθως απο κρυολόγημα.
Σε 15ml λάδι βάζουμε άνθη χαμομηλιού και το αφήνουμε για 4 εβδομάδες.
Βάλτε το σε σκούρο μπουκαλάκι και διατηρήστε το εκτός ψυγείου.
Σε περίπτωση χρήσης παίρνουμε βαμβάκι , το κάνουμε μικρή μπαλίτσα , το βρέχουμε με το παραπάνω λαδάκι και το τοποθετούμε στο αυτί μας.
Η παραπάνω συνταγή θα σας ανακουφίσει απο τους πόνους.

ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΣΑΠΟΥΝΙΑ

Σαπούνια γλυκερίνης και σαπούνια απο αγνά υλικά με την παλιά παραδοσιακή μέθοδο. Για πληροφορίες γύρω απο τα σαπούνια στείλτε mail και θα χαρώ να λύσω κάθε απορία.





Δείτε παρακάτω κάποιες απο τις δικές μου δημιουργίες...